رژیم غذایی و ورزش در کودکی با اضطراب کمتر در بزرگسالی همراه است
به گزارش خبرنگار مجله اونلی اسپرت به نقل از ساینس دیلی، اگرچه رژیم غذایی سالم و ورزش به طور مداوم به عنوان راههایی برای ارتقا سلامت توصیه میشوند، اما این مطالعه برای اولین بار است که اثرات ترکیبی طولانی مدت و ترکیبی هر دو عامل را در هنگام تجربه در اوایل زندگی بررسی میکند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا تشخیص دادند که ورزش در اوایل زندگی به طور کلی باعث کاهش رفتارهای اضطرابی در بزرگسالی میشود. همچنین منجر به افزایش توده عضلانی و مغزی بزرگسالان میشود. وقتی موشها با رژیمهای غذایی غنی از چربی و قند تغذیه میشوند، موشها نه تنها چاق میشوند، بلکه به بزرگسالانی تبدیل میشوند که مصرف غذاهای ناسالم را نیز ترجیح میدهند.
محققان در این مطالعه موشهای جوان را به چهار گروه تقسیم کردند: موشهایی که امکان ورزش داشتند، آنهایی که دسترسی به امکانات ورزشی نداشتند، آنهایی که رژیم غذایی سالم و استاندارد داشتند و موشهایی که رژیم غذایی غربی داشتند.
موشها بلافاصله بعد از پایان دوره شیرخواری، رژیم غذایی خود را شروع کردند و به مدت سه هفته رژیم خود را ادامه دادند تا اینکه به بلوغ جنسی رسیدند. پس از هشت هفته دیگر، که طی آن تمام موشها بدون چرخ ورزش و با رژیم غذایی سالم نگهداری شدند، محققان تجزیه و تحلیل رفتاری، اندازه گیری ظرفیت هوازی و سطح چندین هورمون مختلف را در آنها بررسی کردند.
یکی از موارد اندازه گیری شده، لپتین بود که توسط سلولهای چربی تولید میشود. این ماده با افزایش مصرف انرژی و نشان دادن اینکه غذای کمتری لازم است، به کنترل وزن بدن کمک میکند. ورزش در اوایل زندگی، بدون توجه به نوع رژیم غذایی، سطح لپتین بزرگسالان و همچنین توده چربی را در موشهای بالغ افزایش داد.
«تئودور گارلند»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «یافته های ما ممکن است برای درک اثرات احتمالی کاهش فعالیت و تغییرات رژیم غذایی مرتبط با چاقی مفید باشد.»
دیدگاه ها (0)